ВиВенда опаковане
Ние прилагаме иновативни методи и начини на опаковане в защитена среда, които гарантират, че ще получите Вашите продукти в отлично състояние.
Вашата пратка е надеждно опакована и защитена от наранявания, удари и сътресения по време на транспорта. Продуктите се доставят с хладилен транспорт или в изолиран хладилен кашон с температурен агент. Транспортната опаковка е разградима. За нас е важно да се стремим да причиняваме по-малко замърсяване и да се грижим за околната срета, така че Ви молим, да използвате транспортната опаковка многократно, преди да я изхвърлите на подходящо за този вид отпадъци място.
Всички елементи от опаковката са безопасни и подлежат на рециклиране. За това е нужно Вашето правилно отношение към разделното събиране на отпадъка.
Съхранение на продуктите
За да съхраните оптималното качество и безопасност на продуктите, поставете ги в хладилника или фризера, веднага след получаване на пратката.
Вашият замразен продукт ще е в отлично състояние за указаното по етикет време, ако температурата във фризера е – 18 °С или по-ниска. Поради тази причина трябва редовно да проверявате температурата на Вашия фризер, като настроите термостата на подходящата степен. Също така е препоръчително редовно да проверявате уплътненията на вратите. Повечето съвременни модели фризери са с автоматичен контрол на замразяване, но по-старите имат нужда от проследяване и стриктна грижа за циклите на размразяване.
Винаги съхранявайте продуктите в оригиналните опаковки на ВиВенда. Те ги предпазват от изсъхване и нараняване, и спомагат за запазване на най-добрите и полезни качества на месото, за периода на неговия срок на годност.
За Ваше удобство може да изготвите списък на продуктите, които съхранявате във фризера и да отбележите датата от маркировката „използвай преди” или „най-добър до”. По този начин винаги ще разполагате с продукти в добро състояние. Също така, списъкът ще Ви помогне по-лесно да решите какво да сготвите или как да планирате следващата си поръчка към ВиВенда.
При получаване на замразени продукти като пратка чрез логистична фирма – Моля имайте предвид, че при продуктите с кост опаковини във вакуумен тип опаковка, въпреки предпазните средства, по време на транспортиране е възможно да се получи леко развакуумиране на индивидуалната опаковка. Това не бива да ви притеснява. То по никакъв начин не влошава качеството и състоянието на вашия продукт и не е основание за рекламация. След получаване на пратката, спокойно поставете продуктите във фризера за обичайното им съхранение.
Вашият охладен продукт е готов за термична обработка и може да му се насладите веднага след получаване на пратката. Съхранявайте продукта в хладилник при температура не по-висока от 4 °С и консумирайте до срока на годност, указан на етикета.
Ако искате да замразите охладеният продукт, направете го веднага след пристигане на пратката. В никакъв случай не замразявайте след изтичане на указания срока на годност с цел удължаването му. Не нарушавайте оригиналната вакуум опаковка на ВиВенда, тя предпазва продукта от изсъхване и нараняване във фризера.
Имайте предвид, че продукт, който сте получили охладен и сте замразили сами, не би могъл да запази отлично качество за същия период от време, както замразен от нас продукт. Ако намерението Ви е да съхранявате месото за дълго време, най-добре е да го поръчате замразено.
Размразяване на месото
Оставете си повече време за размразяване на Вашите продукти. Най-добре е да оставите месото в хладилник за времето, показано по-долу в таблицата. Така месото ще запази своята сочност, полезни съставки, вкус и аромат.
Никога не оставяйте продуктите да се размразяват в топла среда, до електрически уред или на пряка слънчева светлина. Това може да доведе до опасност от хранително натравяне.
Време за размразяване в хладилник:
- Говеждо месо за печене – 5 до 8 часа на 500 грама.
- Стек – 24 часа.
- Разфасофки от птици – 24 часа.
- Цели птици – 5 до 8 часа на 500 грама.
- Оригинални наденички – 1 до 2 часа.
Ако нямате време и трябва да размразите продукта бързо – поставете в дълбок съд под струя с течаща студена вода, без да отстранявате оригиналната вакуум опаковка на ВиВенда. Този метод може да намали драстично времето за размразяване, но все пак го използвайте само при необходимост. Не препоръчваме да готвите продуктите замразени или да размразявате продуктите в микровълнова печка, тъй като това може да направи месото сухо и трудно за приготвяне.
Ефекта на вакуума
Естествено узрялото месо може да има малко по-тъмен вид и лека миризма, когато се отстрани вакуум опаковката. Това се дължи на липсата на кислород в опаковката, която пък, от своя страна, предпазва продукта от замърсяване и развитие на вредни микроорганизми. След около 20 минути излагане на свеж въздух, месото ще възстанови своя натурален цвят и естествен мирис.
Ако имате въпроси
Качеството, услугата и преди всичко вкуса, са от изключително значение за нас. Ние се стремим да бъдете напълно удовлетворени, така че, ако продуктите или обслужването не отговарят на Вашите изисквания, или са породили някакви въпроси у Вас, свържете се с нас от страницата за контакти.