Как да приготвите вашето месо с перфектен резултат?
Тази брошура е изработена с помощта на нашите експерти кулинари с цел да ви помогне да извлечете максимума от вашето месо. Ползвайте този гид в избора на най-правилният метод за всяка разфасовка месо. Просто следвайте стъпка по стъпка инструкциите.
Как предпочитате вашето месо?
Степента на изпичане на месото е един от най-важните елементи, за да се насладите напълно на вкуса и сочността на вашата порция. Съществуват шест степени на изпичане, като четири от тях са най-често прилаганите в практиката.
Може да откриете разликите при различните степени на изпичане по:
- Вътрешната температура на месото.
- Външен цвят на месото.
- Вътрешен цвят на месото.
- Твърдост на пипане.
Сочност
Всички продукти на ВиВенда от говеждо месо могат да бъдат приготвени в степени rare, medium-rare, medium или well-done.
Ангешкото и телешко месо са подходящи да бъдат приготвени в степени medium или well-done.
Свинското, с изключение на филетата, винаги трябва да е добре изпечено.